Η παρούσα ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο και πολιτική προσωπικότητα, τον Α΄ Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Το υλικό που περιλαμβάνεται σε αυτή προέρχεται από υλοποιημένα προγράμματα ιστορίας και τοπικής ιστορίας,  τα σχ. έτη 2011-12, 2019-2020, 2021-22, μαθητών δημοτικών σχολείων του Ναυπλίου (5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου 4ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου)

Τα προγράμματα είχαν στόχο τη μύηση στη μεθοδική έρευνα, στην καλλιέργεια του ψηφιακού εγγραμματισμού και στην καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της μουσειακής αγωγής, στην γνωριμία με τον τόπο και με ένα σημαντικό ιστορικό πρόσωπο της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Η ιστοσελίδα αρχικά δημιουργήθηκε για την ανάρτηση του πληροφοριακού υλικού, που συγκέντρωσαν  και επεξεργάστηκαν οι μαθητές, της Στ΄τάξης του 5ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου και φιλοξενούνται εργασίες επέκτασης και κατανόησης, που δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Φιλοδοξία των δημιουργών ήταν να φιλοξενηθούν εργασίες άλλων σχολείων, σχετικές με τον Καποδίστρια.

Τα επόμενα χρόνια, η ιστοσελίδα εμπλουτίστηκε με υλικό που παράχθηκε από προγράμματα της ίδιας θεματικής αλλά από άλλους μαθητές και άλλα σχολεία.


 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 5ου Δ.Σχ. Ναυπλίου, 2011

&

Αργυρή Μπιλιούρη, Υπ. Προγράμματος

               

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η έκθεση "Ιωάννης Καποδίστριας, διαδρομές στην ζωή του", της Βουλής των Ελλήνων 2017-18, εκτέθηκε προσαρμοσμένη  σε φωτογραφική μορφή  στο Ναύπλιο από τον Δήμο Ναυπλιέων, στο Βουλευτικό το 2018-19.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση της Μπιλιούρη Αργυρής, πέτυχε τον δανεισμό του υλικού της έκθεσης και το repackage αυτής σε χώρο του σχολείου.

                                    BRAVO schools

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

ΣΤ τάξη

2019-2020

 Ιωάννης Καποδίστριας, γνωρίζοντας τη ζωή του

Με αφορμή την έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια, η οποία φιλοξενείται στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης υλοποίησαν πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής και Τοπικής Ιστορίας το σχ. έτος 2019-2020. Το τελικό προϊόν ήταν η δημιουργία virtual exhibition της έκθεσης και ένα παιχνίδι με κάρτες που δημιουργήθηκε από τους μαθητές, εκδόθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων και κέρδισε Έπαινο από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Υπ. Προγ. Αργυρή Μπιλιούρη

4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

ΣΤ΄ τάξη

2021-22

Ιωάννης Καποδίστριας

 Η έκθεση που υφίσταται στο χώρο του 4ου Δημ Σχ. Ναυπλίου έγινε η αφορμή για την υλοποίηση ενός προγράμματος μουσειακής αγωγής στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Ιστοριογραμμής

Υπ. Προγρ.: Μπιλιούρη Αργυρή


 2012-2023